Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Κέικ με χουρμάδες



Ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ μας...

Υλικά

1 φλυτζάνι αλεύρι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι χουρμάδες
3/4 φλυτζανιού γάλα
1/4 φλυτζανιού αμυγδαλόψιχα
1/4 φλυτζανιού καρυδόψιχα
χυμό και τριμμένη φλούδα απο μισό πορτοκάλι
1 αυγό
λίγη βανίλια
1 1/2 κουταλάκι baking powder

Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε στο μούλτι την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα αλλά προσέχουμε να μείνουν μέτρια κομμάτια, να μην γίνουν σκόνη.
Ζεσταίνουμε το γάλα , ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο,το καρύδι και τους χουρμάδες και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και τελειώνουμε με το μίγμα των χουρμάδων.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μιά φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 περίπου. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγεί καθαρή τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10' περίπου.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με καρύδια και χουρμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...